Linux beheer2024-01-29T12:22:52+01:00

Server beheer

Linux beheer

Linux is een apart vakgebied binnen onze sector. In tegenstelling tot Windows, beschikt Linux niet standaard over een grafische gebruikersinterface met een bureaublad. Het beheer van Linux verloopt volledig via tekst commando’s, wat voor velen de beheertaken complexer maakt. Voor servers biedt het ontbreken van een grafische gebruikersinterface vaak voordelen, omdat het besturingssysteem niet belast wordt met grafische processen. Hierdoor blijft er meer prestatieruimte over voor andere serverfunctionaliteiten.

Linux server beheer uitbesteden

Annect-IT neemt het volledige beheer van jouw servers op zich. Tegen een vast maandelijks bedrag voeren we proactief onderhoud uit, regelmatig updaten we het besturingssysteem en alle pakketten op jouw Linux-servers. Bovendien monitoren we jouw servers 24/7 en grijpen we direct in als er onverhoopt iets gebeurt.

Als je wijzigingen op jouw servers wilt doorvoeren, regelen wij dat ook voor je. Dit alles tegen een vast maandelijks tarief.

Onze diensten helpen je om:

  • Geen omkijken meer te hebben naar je Linux servers
  • De betrouwbaarheid en beschikbaarheid van je servers te verhogen

  • De risico’s op downtime, dataverlies en cyberaanvallen te verkleinen
Server infrastructuur

Ook voor jouw bestaande infrastructuur

Annect-IT onderscheidt zich door niet alleen volledig managed Linux-servers in de cloud te leveren, maar ook door Linux-beheerdiensten aan te bieden voor servers die zijn gehost op een door jou gekozen locatie. Dit kan zowel op je eigen bedrijfslocatie als elders in de cloud zijn.

Daarnaast bieden wij ondersteuning aan diverse bedrijven binnen de IT- en hostingsector die zelf niet over voldoende expertise beschikken.

Linux ondersteuning nodig?

Heb je momenteel problemen met een Linux-server? Functioneert de server niet zoals verwacht of loop je vast bij het installeren of upgraden van een package? Ook voor incidentele ondersteuning met betrekking tot Linux-servers staan wij voor je klaar. Neem direct contact met ons op, zodat we samen met jou kunnen kijken naar een oplossing!

Linux servers
AlmaLinux
Rocky Linux
Debian
Ubuntu
CloudLinux

Linux distributies

Annect-IT heeft ervaring met een breed scala aan Linux distributies, waaronder AlmaLinux, Rocky Linux, Debian, Ubuntu en CloudLinux. Wij ondersteunen alle Linux distributies die actief worden ondersteund door de uitgever.

Veelgestelde vragen over server beheer

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van server beheer door Annect-IT?2024-01-27T20:38:56+01:00

Wij zorgen ervoor dat je servers altijd optimaal functioneren, veilig zijn en up-to-date blijven. Je bespaart tijd, geld en zorgen, terwijl je profiteert van een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van je IT-systemen.

Hoe werkt server monitoring door Annect-IT?2024-01-27T20:39:38+01:00

Annect-IT gebruikt geavanceerde tools om je servers 24/7 in de gaten te houden. We meten de prestaties, de capaciteit, de gezondheid en de status van je servers. Als er iets misgaat, krijgen we direct een melding en kunnen we snel ingrijpen.

Welke besturingssystemen kan Annect-IT beheren?2024-01-27T20:40:32+01:00

Annect-IT kan zowel Windows als Linux servers beheren. We hebben ervaring met verschillende besturingssystemen, applicaties en platforms. We kunnen je adviseren over de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Ik heb al een server, kunnen jullie die ook beheren?2024-01-27T20:37:31+01:00

Absoluut! Wij bieden ook server monitoring, updates en beheer diensten voor jouw bestaande server. Indien nodig kunnen we ook eenmalig naar specifieke problemen kijken. Neem gerust contact met ons op, zodat we kunnen bespreken hoe we je kunnen helpen. We stellen graag vrijblijvend een voorstel voor je op.

Ga naar de bovenkant